KamuGeri

KamuGeri

Életveszélyes biciklisávok a Váci úton Újpest városkapu és a Gyöngyösi utca között

2024. május 07. - kamugeri

Karigeri itt sem hazudolta meg önmagát. 3 kép következik.

Első versenyzőnknél a piktogram felfestésének hiánya, a sávok keskenysége és annak ténye, hogy a gyalogátkelőnél ha többen várakoznak, már tömegbaleset következhet be két szembejövő esetén.

 

View post on imgur.com

 A következő életképen, ha elindultál az autóktól és az úttól legtávolabb eső sávban, akkor a suhanó biciklisek és rolleresek bizony el fognak ütni. A gyalogos és a babakocsit toló pedig szellemmé válik és átsétál a buszmegálló falán keresztül vagy lelép az éppen beálló busz elé. Mivel rengeteg irodaház is van a környéken, mozgássérülteknek kifejezett élmény lehet itt napi rendszerességgel közlekedni csúcsidőben.

 

View post on imgur.com

 Ha ezen keresztüljutottál, a következő képen jól látható, hogy ugyanaz fordítva, tehát ismét keresztezi a biciklisáv felfestés a gyalogos forgalmat és a távolban a szemfülesebbek kiszúrhatták azt a kiálló karót közvetlenül a biciklisáv mellett. A legtöbb biciklis ezt rutinból kerülni fogja, ha pedig jönnek szembe, nincs is más választása. Jó feladvány lenne embereknek is, nem csak önvezető járművek algoritmusainak, hogy ilyenkor a szembejövő biciklivel vagy rollerrel csattansz össze, vagy a járókelőt, babakocsit tolót, fiatal párt, mozgássérültet ütöd inkább el?

 

View post on imgur.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kamugeri.blog.hu/api/trackback/id/tr6818398689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása